Millainen on paras koiran kuljetushäkki autoon?

Viimeksi päivitetty: 16.12.2023

Parasta.fi keskittyy tässä tekstissä ennen kaikkea tarjoamaan ratkaisun, kun tavoitteena on löytää paras koiran kuljetushäkki autoon. Mutta me tulemme käymään läpi myös muita kuljetushäkkejä, sillä niitä löytyy useita erilaisia useisiin eri käyttötarkoituksiin.

SISÄLLYSLUETTELO:

  • Mihin koiran kuljetushäkkiä tarvitaan?
  • Millaisia kuljetushäkkejä on tarjolla?
  • Alumiininen koiran kuljetushäkki on paras valinta
  • Yleiset ohjeet koiran kuljettamiseen autossa

Koira on ihmisen paras ystävä. Samaan aikaan tämä ihana lemmikki myös sitoo meitä, mikä tarkoittaa sitä, että koirat kulkevat usein mukana paikasta toiseen – jopa maasta toiseen.

Tällöin syntyy tarve löytää koiran kuljetushäkki. Mutta miksi sellainen sitten kannattaa hankkia? Eikö koira kulje matkassa vaikka farmariauton tavaratilassa tai takapenkillä?

Kulkee toki, mutta kuljetushäkki tekee matkanteosta yksinkertaisempaa ja helpompaa jokaiselle osapuolelle. Ja ennen kaikkea se vaikuttaa positiivisesti koiran turvallisuuteen, minkä lisäksi noudatat samalla lakia.

Mihin koiran kuljetushäkkiä tarvitaan?

Mikäli ihmisen paras ystävä eli koira kulkee mukanasi usein lyhyemmille ja hieman pidemmille reissuille, tällöin tarvitaan koiran kuljetushäkki. Ja, mikäli koiria löytyy esimerkiksi kaksi, tällöin vaihtoehtona on ostaa kahden erillisen häkin sijaan kahden koiran kuljetushäkki.

On nimittäin niin, että liikennesäännöt luokittelevat esimerkiksi autolla matkustettaessa koiran osaksi auton kuormaa. Ja, kuten kuorman kohdalla on, tulee sen olla kiinnitetty.

Koiraa ei oikein saa millään tavalla järkevästi kiinnitettyä takapenkillä esimerkiksi turvavöihin; jo pelkästään tästä syystä kannattaa hankkia koiran kuljetushäkki takapenkille. Ja mikäli joudut liikenneonnettomuuteen, koira lentää vapaana ollessaan herkästi tuulilasiin ja saattaa viedä myös ihmishenkiä mukanaan. Puolestaan farmariauton tavaratilassa ollessaan koiran henki on ilman häkkiä välittömästi uhattuna, mikäli joudut onnettomuuteen.

Kyse on siis ennen kaikkea turvallisuudesta niin koiran kuin myös matkustajien osalta, ja tästä syystä kuljetushäkkiä tarvitaan.

Vaan, miten sitten koira saadaan viihtymään kuljetushäkissä? Kaiken A ja O on ehdottomasti luoda koiralle tutut ja turvalliset olosuhteet. Tämä onnistuu laittamalla häkkiin esimerkiksi leluja ja pehmustusta vaikkapa koiran suosikkipeiton muodossa.

Millaisia kuljetushäkkejä on tarjolla?

Koiran kuljetushäkkejä ei ole tarjolla pelkästään autoihin, vaan niitä voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin. Seuraavassa tulemmekin käymään läpi, millaisia erilaisia häkkejä on tarjolla ja millaisiin eri käyttötarkoituksiin ne soveltuvat.

Koiran autohäkki

Koiran autohäkkejä on olemassa erilaisia, ja esimerkiksi autosi tarjoama tila on yksi merkittävimmistä määrittävistä tekijöistä. Ota siis aina huomioon oman autosi tarjoamat mahdollisuudet varmistuaksesi, että hankkimasi autohäkki mahtuu autoon. Ota huomioon myös auton malli, sillä esimerkiksi viistoperään autoon on tarjolla erikseen viistoperä häkkejä.

Koiran autohäkki voidaan laittaa niin takapenkille kuin myös takakonttiin. Mieti siis tarkkaan, kummanko kuljetustavan valitset, sillä koiran kuljetushäkit ovat erilaisia eri tarkoituksiin.

Ja tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta muista myös koirasi mukavuus valitsemalla oikean kokoinen häkki. Pienen koiran kuljetushäkki on helpompi kuin isomman koiran, sillä sen saa mahtumaan helposti sekä takapenkille että takakonttiin.

Kasattava koiran häkki

Kasattava koiran häkki, joka tunnetaan ennen kaikkea keveydestään, on kätevä silloin, kun liikkuminen tapahtuu esimerkiksi kävellen paikasta A paikkaan B ja häkki tulee ottaa mukaan. Kevyenä ja kasattavana se on kaikessa yksinkertaisuudessaan helppo kannettava.

Luonnollisestikaan häkkiä ei tarvita kävellessä, mutta esimerkiksi koiran agilitykisoissa siitä on hyötyä; omistaja voi laittaa koiran häkkiin odottamaan omaa vuoroaan.

Koiran pyöränkori, perävaunu ja kuljetuslaatikko

Taataksesi sekä itsesi että koirasi turvallisuuden, koiran kuljettamiseen pyörällä tarvitaan asianmukaiset tarvikkeet. Mikäli koirasi osaa niin sanotusti käyttäytyä, tällöin yksi vaihtoehto on hankkia koiran pyöränkori. Tämä soveltuu erinomaisesti ennen kaikkea pienemmille koirille.

Isojen koirien kohdalla kannattaa puolestaan pohtia erillisen perävaunun hankintaa. Samat sanat pätevät myös iäkkäämpiin koiriin, sillä perävaunu tarjoaa koria enemmän mukavuutta.

Jos olet puolestaan lentämässä jonnekin, tällöin kannattaa tutustua aivan ensimmäisenä eri lentoyhtiöiden käytäntöihin – jo ennen itse lennon varaamista. Yleisesti ottaen pienemmät koirat saavat matkustaa matkustamossa, mutta isot koirat kuljetetaan puolestaan kuljetuslaatikossa.

Alumiininen koiran kuljetushäkki on paras valinta

Kun sinulla on ostoslistalla koiran kuljetushäkki autoon, tällöin metallinen koiranhäkki on ehdottomasti paras valinta. Ja vielä tarkemmin muotoiltuna: kannattaa valita alumiininen koiran kuljetushäkki.

Miksi? Koska ensinnäkin materiaaliltaan se on turvallisin kaikkien osapuolten näkökulmasta ja se on todella kevyt koiran kuljetushäkki. Lisäksi se on tukeva, vakaa, kestävä ja helppo pitää myös puhtaana. Lisäksi sen metalliset ritilät takaavat mukavuuden koiralle, sillä ilma pääsee vaihtumaan jatkuvasti.

Pelkkä alumiini ei itsessään kuitenkaan riitä, vaan koiralla on oltava myös mukavat oltavat. Mukavuuden taataksesi sinun on löydettävä oikean kokoinen koiran kuljetushäkki. Tämä tapahtuu mittaamalla koirasi korkeuden tassujen alaosasta päähän, ja sen jälkeen hankkia mieluusti hieman korkeampi ja pidempi kuljetushäkki kuin koirasi pituus on.

Mikäli koirasi on vielä pentu, metsästä käsiisi koirarodun yleinen korkeus ja osta sen mukaisesti laatikko. Sitä, kun voidaan käyttää pentuvaiheessa eristyksen avulla.

Yleiset ohjeet koiran kuljettamiseen autossa

Tähän loppuun me halusimme kasata vielä ohjelistan koiran kuljettamiseen autossa. Kun noudatat antamiamme ohjeita, takaat sekä kaikkien matkustajien turvallisuuden – koira mukaan lukien – että mukavuuden:

  1. Hanki tukeva ja auton rakenteisiin kiinnitettävä koiran kuljetushäkki, joka on suunniteltu nimenomaan koiran kuljettamiseen. Tutustu erilaisiin kuljetushäkkivaihtoehtoihin huolellisesti.
  1. Tee kuljetushäkistä viihtyisä, jotta koirasi sopeutuu siihen nopeasti ja kivuttomasti.
  1. Kiinnitä häkin seinään erillinen vesikuppi. Muistathan varata aikaa myös jaloitteluun.
  1. Suojaa ikkunat suoralta auringonpaisteelta, etenkin kesällä, äläkä koskaan jätä koiraa kuumaan autoon. Mieti myös tuulettimen omaavan häkin hankintaa.
  1. Suojaa auton takapuskuri ja muut mahdolliset osat naarmuuntumiselta sekä maalipinnan vaurioitumiselta esimerkiksi matoilla.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.