Mikä AirTrack on, miten se toimii, ja kenelle se sopii?

Viimeksi päivitetty: 9.8.2023

Oletko kuullut koskaan sanaa AirTrack? Mikäli vastauksesi on “ei”, tällöin olet tullut oikeaan paikkaan, sillä me tulemme vastaamaan muun muassa tähän kysymykseen tällä sivulla. Jos puolestaan vastasit edellä esitettyyn kysymykseen “kyllä”, jatka myös siinä tapauksessa lukemista. Me nimittäin sukellamme myös pintaa syvemmälle ja kerromme esimerkiksi millainen AirTrack-patja sopii mihinkin käyttötarkoitukseen kaikkein parhaiten.

Parhaat kotiin

AirTrack Nordic Home Special Edition
 • AirTrack Nordic Home Special Edition

 • Suosikkimallin uusi tyylikäs design
 • Pituudet 3,4,5,6,7 tai 8m, leveys 1m ja korkeus 0,1m
 • Värit: minttu, sininen, pinkki, musta, purppura, koralli
 • Katso  
AirTrack Nordic Standard
 • AirTrack Nordic Standard

 • Kovaan käyttöön suunniteltu ilmavolttirata
 • Pituudet 3,4,5,6,7 tai 8m, leveys 1m ja korkeus 0,1m
 • Värit: minttu, sininen, pinkki
 • Katso  
AirTrack Nordic Home 3m
 • AirTrack Nordic Home 3m

 • Myyntimenestys, erittäin laadukas ilmavolttirata
 • Pituus 3m, leveys 1m ja korkeus 0,1m
 • Värit: minttu, sininen, pinkki, musta, purppura, koralli
 • Katso  
AirTrack Nordic Deluxe
 • AirTrack Nordic Deluxe

 • Parhaista raaka-aineista valmistettu ilmavolttirata
 • Pituudet 3, 4, 5, 6, 7, 8 ja 10 metriä, leveys 1m, korkeus 0,2m
 • Värit: sininen
 • Katso  

AirtTack-patja – mihin kaikkeen sitä voidaan käyttää?

Ennen kuin jatkamme kuitenkaan yhtään tämän pidemmälle, me haluamme sanoa heti alkuun, että mahdollisesti kaikki kuulemasi AirTrackeista saattaa olla virheellistä tietoa. Kyse ei nimittäin ole mistään lasten lelusta, vaikka toki se siihenkin käyttötarkoitukseen toimii; AirTrack-patja soveltuu esimerkiksi nivelvaivaiselle kuntoilijalle, kuntosalille, voimistelijalle, parkourin harrastajalle, ja moneen muuhun. Mutta mikä sitten AirTrack oikein on? Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna ilmalla täytettävä hyppy- ja voimistelupatja, mutta tässä kohtaa me suosittelemme jatkamaan lukemista, niin tiedät enemmän.

AirTrackista on moneen lähtöön eli suomeksi sanottuna moneen eri käyttötarkoitukseen. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi niin sanottuun ammattikäyttöön, kuten vaikkapa kuntosalille. Se soveltuu erinomaisesti myös erilaisiin harrastuksiin – esimerkiksi cheerleadingiin ja voimisteluun. Toki siitä on iloa myös lapsille, joille se tekee leikkimisestä satavarmasti normaalia hauskempaa.

Samaan aikaan AirTrack-patja on erinomainen vaihtoehto myös kuntoiluun, sillä se saattaa tehdä monille itsestä huolehtimisesta huomattavasti miellyttävämpää. Kyse on ikään kuin permannon ja jumppamaton korvikkeesta, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon erilaisista vaivoista kärsiville. Esimerkiksi polven nivelrikosta kärsivälle se on ikään kuin iskunvaimennin, joka paikkaa polven puuttuvia osia.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan AirTrack-patja voi tuoda parhaassa tapauksessa iloa koko perheelle – niin sanotusti vauvasta vaariin. Sinun ei nimittäin tarvitse enää tyytyä perus jumppamattoihin tai kovaan lattiaan, vaan ilmalla täytettävä AirTrack tarjoaa täysin toisenlaisen vaihtoehdon.

Lisää tietoa löytyy https://airtrackmarket.com/ sivustolta.

Volttirata cheerleadingiin, voimistelijoille ja parkouriin

Kun menet esimerkiksi katsomaan cheerleading-harjoituksia, saatat huomata permannon ohella salissa myös AirTrackin. Niitä käytetään cheerleadingin harjoitteluun, sillä AirTrack on enemmän kuin ideaali vaihtoehto lajille. Tällainen ilmavolttirata on nimittäin pehmeä vartalolle, kimmoisa ja samalla riittävän vakaa pyramidien tekemiseen. Mikä parasta, ilmavolttirata on aina siirrettävissä varastoon, eikä se vaadi isoa tilaa! Se on myös budjettiratkaisu tapauksissa, joissa vaikkapa seuralla ei ole esimerkiksi varaa hankkia oikeanlaista kiinteää lattiaa eli permantoa.

Ja yhtälailla kaikki edellä mainitut sanat pätevät myös voimisteluun. Siihen nimittäin pätevät monessa suhteessa samat lainalaisuudet kuin cheerleadingiin: korkeat hypyt, voltit, ja temput, joiden kohdalla ylimääräisestä iskunvaimennuksesta on todella hyötyä. Ja tempuista puheenollen, AirTrackin kaltainen ilmavolttipatja on erinomainen sijoitus myös parkourin harrastajille.

AirTrack kuntoiluun

Oletko käynyt kaikenlaiset mahdolliset sisäkengät läpi, ja yrittänyt löytää mahdollisimman vaimentavan vaihtoehdon, mutta riittävää vaimennusta ei vain tahdo löytyä? Tai vaihtoehtoisesti vaimennus löytyy, mutta se aiheuttaa esimerkiksi asentovirheitä? Ei hätää, sillä AirTrack sopii nimenomaan juuri tällaisiin tilanteisiin.

Toisin sanoen AirTrack-ilmapatja on ultimaattisesti paras vaihtoehto kuntoiluun kuin kuntoiluun – oli treenimuoto sitten mikä tahansa. Ja kyllä, sinä voit säätää ilmapatjan kovuuden juuri sellaiseksi, joka sopii kaikkein parhaimmin juuri sinulle.

Iso AirTrack kuntosalille tai kotipihalle

Luonnollisesti AirTrack on tarjolla useina eri kokovaihtoehtoina. Mikäli esimerkiksi kuntosali haluaa panostaa asiakkaisiinsa oikein tosissaan, omistajilla on mahdollisuus hankkia isokokoinen versio. Ja riippuen kuntosalin tilasta, tällainen niin sanottu ilmavolttirata voi olla ihan kiinteästi salin lattialla. Mikäli taas kyseessä on pienempi kuntosali, tällöin rata on aina helppo tyhjentää ja varastoida pieneen tilaan.

Iso AirTrack on hyvä vaihtoehto myös kotipihalle. Mieti esimerkiksi treenaamista Suomen suvessa, ulkoilmassa, vaikkapa koko perheen voimin tai puhtaasti yksinään, samalla auringosta nauttien.

Pieni AirTrack kotiin

Mikäli satut omistamaan isokokoisen omakotitalon, jossa on tilaa roppakaupalla, sinulla on mahdollisuus ostaa juuri sen kokoinen AirTrack kotiin kuin haluat. Jos kuitenkin tilaa on rajallisemmin, tällöin pieni AirTrack kotiin lienee ainoa vaihtoehto. Volttipatjan koko ei ole kuitenkaan missään nimessä se tärkein määrittävä tekijä, sillä myös tällaisesta pienemmästä vaihtoehdosta on moneen.

Pieni AirTrack on muuten loistava lisä kuntoilijalle, joka asuu esimerkiksi kerrostalossa; hyppiminen ja muut äänekkäät liikkeet eivät ole niin äänekkäitä naapureiden suuntaan.

Temppupatja hauskanpitoon

Kuten todettua, AirTrack-patja voi tuoda iloa koko perheelle – ihan puhtaasti jo hauskanpidon muodossa. Mikä on nimittäin sen mukavampaa kuin hankkia hauskanpitoon kaikenlaisia tärähdyksiä vaimentava temppupatja, joka samalla avittaa sinua niiden temppujen tekemisessä? Vaikka siis AirTrack ei ole missään nimessä vain hauskanpitoon ja leikkeihin suunniteltu, sitä voidaan ehdottomasti käyttää myös niihin.

AirTrack-vertailu: minkä hintaisia vaihtoehtoja on tarjolla?

Oletko tullut luettuasi tekstin tähän pisteeseen saakka siihen lopputulokseen, että AirTrack-patja kotiin on saatava? Olet tuskin yksin, sillä pelkästään sana volttirata kuulostaa jo kiehtovalta.

Seuraavaksi tehtävänäsi on valita sinulle se mieluisin AirTrack. Vaihtoehtoja on luonnollisesti useita, ja totta kai myös hinnat vaihtelevat sen mukaisesti, mitkä ovat juuri sinun tarpeesi. Esimerkiksi sellaiset asiat kuin väri, muoto, koko, paksuus ja muut ominaisuudet vaikuttavat siihen, minkä verran sinun tulee kukkaronnyörejä raottaa AirTrackin hankkiaksesi.

Mikäli haluat lähteä liikenteeseen niin sanotusta perusmallista, tällöin vajaa 150 euron budjetti saattaa olla jo riittävä. Mikäli tavoitteenasi on puolestaan löytää puhtaasti esimerkiksi voimistelijoille suunnattu malli, hinta kohoaa yli 800 euron. Määritä siis omat tarpeesi ensiksi, laadi budjetti, ja lähde sen jälkeen tekemään AirTrack-vertailu.

Yhteenveto: AirTrack Nordic on Suomen suosituin vaihtoehto

Kuten odottaa sopii, AirTrackeja on tarjolla mitä erilaisimpia ja eri valmistajilta. Suomessa kaikkein suosituimman AirTrackin titteli menee AirTrack Nordicille, ja täysin ansaitusti. Laatu ohjaa yhtiön tekemistä, ja samalla hinta-laatu-suhde on kohdallaan. Tämän lisäksi erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla mukavanlaisesti kaikenlaisiin käyttötarpeisiin, joten ei ole ihme, että yhtiö nauttii suosiota suomalaisten keskuudessa.

Mutta millaisia vaihtoehtoja AirTrack Nordic sitten oikein tarjoaa?

Ennen kaikkea yhtiö on erikoistunut tarjoamaan nimenomaan voimistelijoille temppupatjoja, joskaan se ei tarkoita, etteikö niitä voisi käyttää myös muihin tarkoituksiin. Yhtiön edullisin malli on normaalihintaisena hieman alle 300 euron, mutta tarjoushinnalla se voi olla löydettävissä merkittävästi edullisempaan hintaan. Kyseessä on puomiharjoitteluun suunniteltu AirTrack Nordic AirBeam. Se on saatava kahdella eri värillä, pituutta sillä on kolme metriä, leveyttä 40 senttimetriä ja paksuutta kymmenen senttimetriä.

AirBeamin kanssa tismalleen samaan hintakategoriaan menee huippusuosion saavuttanut ja nimenomaan kotioloihin suunniteltu Nordic Home -ilmavolttirata. Se on kooltaan muutoin sama kuin AirBeam, mutta selkeästi leveämpi, sillä leveyttä sillä on peräti metrin verran. Mikäli budjetti on hieman korkeampi, tällöin kannattaa ottaa harkintaan Nordic Home Special Edition, jossa voit määrittää radan pituuden itse. Se kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että mitä pidempi tämä ilmavolttirata on, sitä korkeampi on myös hinta. Tarjolla on kaikki pituudet kolmesta aina kahdeksaan metriin, metri kerrallaan.

Mikäli sinua miellyttää ajatuksena lähtökohtaisesti paksumpi temppupatja, tällöin AirTrack Nordic Carbon– ja Deluxe-mallit ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Ensimmäisenä mainittu Carbon-malli on Home-volttiradan tavoin erittäin suosittu, ja leveydeltään se on 1,5 metriä. Kaikkein hintavimmat vaihtoehdot ovat puolestaan Nordic Deluxe Wide- ja Nordic Gym Wide -mallit, jotka ovat leveydeltään kaksi metriä ja pituudeltaan 3-12 metriä. Mikäli otat Gym Wide -ilmavolttipatjasta 12 metrin mallin, tällöin hinta nousee ylitse 3 500 euron.

Tutustu suosituksiin

AirTrack Nordic Home Special Edition
 • AirTrack Nordic Home Special Edition

 • Suosikkimallin uusi tyylikäs design
 • Pituudet 3,4,5,6,7 tai 8m, leveys 1m ja korkeus 0,1m
 • Värit: minttu, sininen, pinkki, musta, purppura, koralli
 • Katso  
AirTrack Nordic Standard
 • AirTrack Nordic Standard

 • Kovaan käyttöön suunniteltu ilmavolttirata
 • Pituudet 3,4,5,6,7 tai 8m, leveys 1m ja korkeus 0,1m
 • Värit: minttu, sininen, pinkki
 • Katso  
AirTrack Nordic Home 3m
 • AirTrack Nordic Home 3m

 • Myyntimenestys, erittäin laadukas ilmavolttirata
 • Pituus 3m, leveys 1m ja korkeus 0,1m
 • Värit: minttu, sininen, pinkki, musta, purppura, koralli
 • Katso  
AirTrack Nordic Deluxe
 • AirTrack Nordic Deluxe

 • Parhaista raaka-aineista valmistettu ilmavolttirata
 • Pituudet 3, 4, 5, 6, 7, 8 ja 10 metriä, leveys 1m, korkeus 0,2m
 • Värit: sininen
 • Katso  

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.