Paras kaasugrilli voi tarjota iloa arkeen ja juhlan jopa vuosikymmenten ajan!

Viimeksi päivitetty: 22.12.2022

Grillikausi voi kestää ympäri vuoden eli toisin sanoen grillaaminen ei varsinaisesti katso vuodenaikaa. Toki grillaaminen on lähtökohtaisesti mukavampaa kesäisin, mutta esimerkiksi omalla terassilla grillaaminen onnistuu enemmän kuin hyvin vaikka talvella. Vaan millainen grilli sitä sitten kannattaisi oikein hankkia?

Kaasugrilli on ehdottoman hyvä valinta, sillä sitä voi käytännössä ottaen käyttää tilanteessa kuin tilanteessa ja paikassa kuin paikassa. Jos esimerkiksi asustat kerrostalossa, kaasugrillin käyttö on sallittua omalla parvekkeella, sillä sen käyttöön ei tarvita avotulta. Se kannattaa kuitenkin muistaa, että kaasupullossa olevia ohjeita kannattaa noudattaa, mitä tulee esimerkiksi säilytyslämpötiloihin.

SISÄLLYSLUETTELO:

 • Osto-opas: miten valita paras grilli omaan käyttötarkoitukseen?
 • Minkä hintaisia kaasugrillit ovat?
 • Millaisia kokoja kaasugrilleistä on tarjolla?
 • Yhteenveto: nyrkkisäännöt sen oikean kaasugrillin löytämiseen

Mustang -kaasugrillit netistä

Kaasugrilli Mustang Knoxville
 • Kaasugrilli Mustang Knoxville

 • 4 poltinta
 • Säätönupeissa pietsosytytys
 • Valurautaritilä ja -parila
 • Katso  
Kaasugrilli Mustang Nashville
 • Kaasugrilli Mustang Nashville

 • 5 poltinta
 • Kokonaisteho 16 kW
 • Valurautaritilä ja -parila
 • Katso  
Kaasugrilli Mustang Clarksville
 • Kaasugrilli Mustang Clarksville

 • 6 poltinta ja sivukeitin
 • Täydellinen paljon grillaavalle
 • Ruostumaton kansi, etuosa ja ovet
 • Katso  
Kaasugrilli Mustang Louisville
 • Kaasugrilli Mustang Louisville

 • 5 poltinta
 • Kokonaisteho 16 kW
 • Ruostumaton kansi, etuosa ja ovet
 • Katso  

Osto-opas: miten valita paras grilli omaan käyttötarkoitukseen?

Parasta.fi päätti laatia suomalaisille osto-oppaan, kun omalle hankintalistalle on päätynyt nimenomaan kaasugrilli. Tulemme käymään tässä oppaassa läpi erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin, joten nyt, jos koskaan kannattaa jatkaa lukemista eteenpäin.

Minkä hintaisia kaasugrillit ovat?

Esimerkiksi retkikaasugrilli on saatavilla alle 100 euron hintaan, mutta tällöin puhutaan hyvin pienikokoisesta kaasugrillistä. Kalleimmat kaasugrillit liikkuvat puolestaan useiden tuhansien eurojen hinnoissahintaisia. Kuten siis ehkä jo huomaat, kaasugrillien hintaskaala on äärimmäisen laaja; kaikki riippuu loppujen lopuksi siitä, mitä kaikkea sinä kaasugrilliltä haluat ja odotat.

Hyvä kaasugrilli on kuitenkin löydettävissä onneksi sen verran huokeaan hintaan, ettei sinun tarvitse grillailla pelkkiä nakkeja grillin ostettuasi. Esimerkiksi muutamalla sadalla eurolla saa jo todella pätevän grillin itselleen. Eikä se aina katso edes kokoa. Toki pieni kaasugrilli on lähtökohtaisesti halpa kaasugrilli, tai ainakin halvempi, mutta myös isokokoiset grillit voivat irrota niin ikään muutamalla sadalla eurolla.

Seuraavassa teemme katsauksen parhaisiin halpoihin kaasugrilleihin, sekä myös kaasugrillien kermaan eli Premium-kaasugrilleihin, tarjoten jokaiselle jotain; me, kun emme halua jättää ketään tyhjin vatsoin.

Parhaat Premium-kaasugrillit

Kun puhutaan parhaista Premium-luokan kaasugrilleistä, tällöin puhutaan oikein viimeisen päälle laadusta: käytetyt osat ja materiaalit ovat ehdotonta priimaa. Aivan ne absoluuttisen parhaat Premium-kaasugrillit saattavat tuoda iloa arkeen ja elämään jopa vuosikymmenten ajan, kunhan pidät niistä huolta. Edullisemmissa kaasugrilleissä saattaa olla niin ikään esimerkiksi ruostumatonta terästä, mutta usein kiinnittimet ja kehykset on valmistettu tavanomaisesta teräksestä.

Paras Premium-kaasugrilli takaa yleensä myös äärimmäisen hyvien takuuehtojen lisäksi huiman määrän erilaisia ominaisuuksia – sinun ei tarvitse niin sanotusti tinkiä mistään. Esimerkiksi Weberin kaltaiselta grillivalmistajalta löytyy useita erilaisia Premium-vaihtoehtoja, mutta paras Premium-kaasugrilli kategoriaan pääsee myös esimerkiksi Napoleon Prestige PRO500.

Parhaat halvat kaasugrillit

Kun puhutaan laadukkaasta kaasugrillistä, tällöin siitä on iloa todella pitkäksi aikaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi käyttää valtava summa rahaa saadaksesi laatua, vaan myös hieman pienemmällä budjetilla voi löytää laadukkaan kaasugrillin. On luonnollisesti selvää, etteivät parhaat halvat kaasugrillit välttämättä tarjoa kaikkia samoja ominaisuuksia kuin parhaat Premium-kaasugrillit. Siksi kuluttajan onkin tärkeää määrittää ensiksi omat käyttötarpeensa ja sitten valita se itselle paras halpa kaasugrilli.

Mikäli päädyt ostamaan hieman tuntemattomamman grillivalmistajan valmistaman kaasugrillin, kannattaa aina muistaa tarkistaa, miten hyvin grilliin on saatavilla varaosia. Toki me suosittelemme ottamaan hieman tunnetumman valmistajan tekemän kaasugrillin – erityisesti tästä edellä mainitusta syystä. Esimerkiksi Mustang Louisville kaasugrilli 4+1 on erinomainen esimerkki, kun tavoitteena on löytää paras halpa kaasugrilli.

Millaisia kokoja kaasugrilleistä on tarjolla?

Kuten odottaa sopii, grillivalmistajat ovat ottaneet jokaisen kohderyhmän huomioon. Asuit siis omakotitalossa, jossa sinulla on valtava terassi, parvekkeellisessa kerrostaloyksiössä, tai haet kaasugrilliä mökillesi, jokaiselle on tarjolla jotain. Meidän tehtävänämme on auttaa sinua löytämään ne parhaat mahdolliset vaihtoehdot juuri sinun tarpeisiisi eli ennen kaikkea hyvä kaasugrilli. Näin ollen me tulemme seuraavassa käymään läpi parhaat kaasugrillit eri kokoluokkien osalta eli luvassa on niin sanottu kaasugrilli-vertailu.

Parhaat pienet kaasugrillit

Pieni kaasugrilli ei tarkoita sitä, että olisit tyytymässä automaattisesti johonkin huonompaan vaihtoehtoon. Sen sijaan kyse on puhtaasti kompaktimmasta vaihtoehdosta, joka on todella vaivaton siirtää paikasta A paikkaan B. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että koska paistopinta-alaa on vähemmän, myös polttimia on vähemmän; niitä ei yksinkertaisesti tarvita yhtä montaa kuin isoveljien kohdalla. Mikäli sinulla on kuitenkin haussa kaasugrilli sivukeittimellä, tällöin pienet kaasugrillit eivät yleisesti ottaen ole vaihtoehto.

Jokainen, tai ainakin lähestulkoon jokainen, vähääkään grillauksesta kiinnostunut on varmasti kuullut tuotemerkistä Weber-kaasugrilli. Vaikka valintasi on pieni kaasugrilli, sinulla on silti mahdollisuus hankkia Weber. Esimerkiksi Weber Spirit II E-210 GBS -kaasugrilli täyttää varmasti vaativammankin grillaajan tarpeet, ja se tulee nimenomaan kompaktimmassa paketissa. Niin sanottujen matkavaihtoehtojen kohdalla esille nousee esimerkiksi erittäin helposti siirreltävä ja pienikokoinen Weber Q1200.

Parhaat keskikokoiset kaasugrillit

Keskikokoinen kaasugrilli on niin sanottu välimallin ratkaisu koonsa puolesta. Se on edelleen siirreltävissä kohtalaisen vaivattomasti isompiin versioihin verrattuna, mutta myös paistopinta-alaa on reippaammin. Jos esimerkiksi otetaan vaikkapa neli- tai viisihenkinen perhe, tällöin kyseessä on ideaali ratkaisu – myös parvekkeelle.

Myös keskikokoisten kaasugrillien ohella ylitse muiden nousee grillivalmistajien kuningas, Weber. Tarkemmin sanottuna, tutkittavaksi kannattaa ottaa esimerkiksi Weber Q3200. Myös Kobe-kaasugrillit ovat todella suosittuja suomalaisten keskuudessa, kiitos ensiluokkaisen laatunsa, ja sieltä kilpakumppaniksi löytyy Kobe Style Platinum Black Edition; se on korkeudeltaan ja syvyydeltään lähestulkoon identtinen edellä mainitun Weber-mallin kanssa, mutta selkeästi kapeampi.

Parhaat suuret kaasugrillit

Nyt siirrytään sitten siihen kategoriaan eli suuruudeltaan kaasugrillien kuninkaiden ja kuningattarien pariin. Ennen kuin alat kuitenkaan unelmoimaan näistä kaikkein massiivisimmista kaasugrilleistä, joilla ruokkii nopeasti roppakaupalla väkeä, varmistu, että sinulla on riittävästi tilaa; et nimittäin halua törmätä tilanteeseen, jossa käyt läpi parhaat suuret kaasugrillit, löydät haluamasi, ja joudut todeta, ettei tilaa olekaan riittävästi.

Kun tavoitteena on löytää hyvä kaasugrilli, nimenomaan isokokoisena, mutta budjetti ei ole täysin rajaton, Kobe Black omaa ehdottomasti potentiaalia. Siinä on 6 poltinta, grillausala on todella massiivinen (96 x 42 cm), se on varustettu lasikannella, eikä myöskään sivukeitintä ole unohdettu yhtälön ulkopuolelle. Mikäli puolestaan budjettisi antaa myöten, ja haluat oikeasti todella massiivisen grillin, tällöin Metalcraft Austin Black Edition (kaasugrilli 6 poltinta) on todella herkullinen vaihtoehto.

Tutustu myös keraamisiin Kamado-grilleihin.

Yhteenveto: nyrkkisäännöt sen oikean kaasugrillin löytämiseen

Grillaaminen liittyy oleellisesti Suomen kesään, mutta aivan kuten leikki-ikä on koko ikä, grillikausi on halutessasi koko vuosi. Kaasugrilli on erittäin suosittu vaihtoehto, mitä tulee grillaamiseen. Miksi? Koska se ei vaadi avotulen tekemistä.

Mutta, miten sitä sitten oikein löytää itselleen juuri sen oikean kaasugrillin?

Seikkoja, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen ostopäätöstäsi, on olemassa useita. Ei kuitenkaan hätää, sillä Parasta-sivusto on täällä sinua varten. Toisin sanoen, seuraavassa näet muutaman tärkeän nyrkkisäännön, jotka kannattaa ottaa talteen – niiden avulla olet eittämättä valmis tekemään lopullisen valintasi:

 • Budjettisi kertoo sinulle, millaisia vaihtoehtoja sinulle on aidosti tarjolla
 • Määritä, haluatko liikutella kaasugrilliä paikasta toiseen, vai onko se enemmänkin kiinteästi samassa paikassa
 • Mitä pienempi tila, sitä rajallisemmat vaihtoehdot kaasugrillien koon osalta
 • Grillaatko vai grillaatko ja keität? Tämä on tärkeää tietää, sillä esimerkiksi pienissä kaasugrilleissä ei ole yleisesti ottaen sivukeitintä
 • Hyvä lähtökohta kaasugrillin ostamiseen liittyy polttimoihin: kun niitä on yhtä paljon kuin nälkäisiä ruokailijoita, tällöin ollaan oikealla tiellä

Katso suosikkimme

Kaasugrilli Weber Genesis II E-310
 • Kaasugrilli Weber Genesis II E-310

 • Kannessa kiinteä lämpömittari
 • 3 poltinta
 • Käytännölliset sivutasot ja hylly
 • Katso  
Kaasugrilli Mustang Caravan
 • Kaasugrilli Mustang Caravan

 • Tehokas retkigrilli, 1,8 kW
 • Täydellinen retkeilyyn ja veneilyyn
 • Portaaton lämpötilansäätö
 • Katso  
Kaasugrilli Mustang Q1200
 • Kaasugrilli Mustang Q1200

 • Mukaan otettava kaasugrilli
 • Kaksi taitettavaa pöytää
 • Elektroninen sytytys
 • Katso  
Kaasugrilli Mustang Knoxville
 • Kaasugrilli Mustang Knoxville

 • 4 poltinta
 • Säätönupeissa pietsosytytys
 • Valurautaritilä ja -parila
 • Katso  

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.