Paras robotti-imuri 2022

Viimeksi päivitetty: 7.9.2022

Robotti hoitaa imuroinnin puolestasi ja sinulle jää enemmän aikaa muuhun

Kyllästynyt imuroimaan? Olisiko sinulla parempaakin tekemistä? Nyt voit hankkia robotti-imurin, joka hoitaa kotisi imuroinnin puolestasi täysin automaattisesti.

Paras robottipölynimuri 2021?

On mahdotonta määrittää paras robotti-imuri tietämättä minkälaiseen käyttöön se tulee. Alla löydät muutaman hyvän vinkin ostoa varten:

  • minkälaisia pintoja kodistasi löytyy (kokolattiamatto, parketti jne.),
  • kuinka suuri koti sinulle on (pinta-ala, huoneiden määrä),
  • kalliimpi ei aina ole parempi (tee valinta tarpeidesi perusteella),
  • akunkesto on yleensä noin 1,5 tuntia (älä tyydä vähempään),
  • valitse mielummin Wi-Fi:llä varustettu malli (helpottaa säätämistä),
  • automaattiset ohjelmat on mainio ominaisuus (robotti voi siivota vaikket olisi itse kotona),
  • jos siivousaika kiinnostaa, valitse malli jossa nopeutta voi säätää.

Vertailu

Merkki ja malliKoko (K x S x L cm)Paino (kg)Käyttöaika (min)Latausaika (min)
Neato Botvac Connected Wi-Fi10 x 32,1 x 33,57120180
Neato Botvac D8513,9 x 32,1 x 33,5490180
Neato Botvac D7510 x 32,1 x 33,5490180

Mikä ihmeen robotti-imuri?

Robotti-imuri (kutsutaan myös nimellä robottipölynimuri) on pieni robotti joka kykenee imuroimaan koko kotisi automaattisesti. Sen sijaan että itse kävelisit koko talon läpi imurin kanssa, voit laittaa robotti-imurin töihin ja mennä itse katsomaan telkkaria.

Robotti mittaa ja kartoittaa kotisi, huonekalusi ja kaiken muun ympärillään laserin avulla ja osaa sen jälkeen liikkua kodissasi.

Voit käynnistää robotti-imurin manuaalisesti tai laittaa siihen automaattisen ohjelman, esim. imuroi 3 huonetta joka toinen perjantai kello 13:45.

Robotti-imureissa on ladattava-akku ja se ladataan tela-asemassa. Robotit osaavat yleensä palata itsestään takaisin asemaansa kun ne huomaavat että lataus on lopussa.

Robotti-imurin hinta on kaikkea 100 ja 1000 euron välillä.

Onko robotti-imuri parempi kuin tavallinen?

Ei aina. Robotti-imureissa ei ole yhtä hyvä teho kuin hyvässä imurissa mikä tarkoittaa sitä ettei se pysty imuroimaan yhtä tehokkaasti kaikilla pinnoilla. Robotti-imurissa on myös pieni pölypussi, eli se täytyy tyhjentää usein. Robottipölynimuri ei myöskään osaa nousta rappusia tai mennä korkeiden kynnysten yli.

Mukavuus ja se että voit tehdä muita asioita samalla kun robotti imuroi, tekee robotti-imurista hintansa arvoisen hankinnan.

Kodin koko

Haluat että robotti-imuri pystyy yhdellä latauksella imuroimaan ainakin suurimman osan kodistasi. Mieti myös että imurin saisi mielellään mahtua kaikkien kalusteidesi alle (sohva, sänky, lipastot).

Kodin pinnat

Kaikkia robottipölynimureita ei ole suunniteltu matoille. Eikä kaikkia ole suunniteltu kovia pintoja varten. Jos suurin osa kodistasi on kovaa pintaa, kannattaa valita imuri joka on erikoistunut näille pinnoille.

Tavoitteesi

Tärkeintä on määrittää tavoitteesi robotti-imurin suhteen; haluatko robotin joka hoitaa kaiken puolestasi vai mallin joka auttaa sinua pienemmissä siivousoperaatioissa? Mikäli haluat vain apurin joka voi silloin tällöin imuroida esim. osan kodistasi, voit huoletta valita halvemman mallin. Jos taas haluat mallin joka hoitaa koko kodin imuroinnin puolestasi, täytyy sinun olla valmis sijoittaa vähintän 500 euroa.

Onko sinulla lemmikkejä?

Jos sinulla on lemmikkejä, kannattaa tarkistaa pystyykö laite imuroimaan myös karvat. Mieti myös miten lemmikkisi reagoi robotti-imuriin.

Automaattiset ohjelmat

Yksi robottipölynimurin suurista hyödyistä on se että se voi imuroida kotonasi vaikket itse olisikaan siellä. Tämä vaatii että imuriin voi asettaa automaattisia ohjelmia, kuten ”imuroi koko talo kerran viikossa perjantaisin kello 08-09”.

Joissain malleissa (mm. Wi-Fi:llä varutetuissa) on kaukosäädin (iOS tai Android -sovellus) jolla voit ohjata robotti-imuria esim. kotisi pahimpiin ongelmakohtiin.

Akunkesto

Akunkestoon kannattaa panostaa kun harkitset eri malleja. Halvimmat mallit jaksaa imuroida noin tunnin, keskihintaiset noin 1,5 tuntia ja kalliimmat mallit jopa yli 2 tuntia yhdellä latauksella. Akkutarpeesi riippuu tietenkin kotisi koosta.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Tämän lisäksi pyöritän noin 25 eri sivustoa, liittyen omiin kiinnostuksiini, joilla pyrin tienaamaan rahaa netistä. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai jos haluaisit että edustaisin sinunkin tuotteita sivustolla.