Hyvä sähkögrilli sopii moneen käyttötarkoitukseen ja tarjoaa maukkaan lopputuloksen

Viimeksi päivitetty: 10.5.2023

Sähkögrilli on erinomainen ratkaisu erityisesti silloin, kun ylimääräistä tilaa ei ole hukattavaksi. Se on myös äärimmäisen helppo liikuteltava, esimerkiksi matkustaessa. Mutta millainen on hyvä sähkögrilli?

Suomessa grillikausi on valitettavan lyhyt, joskin monet yrittävät jatkaa sitä niin pitkään kuin vain ulkona tarkenee olla. Mutta tiesitkö, että sähkögrillillä grillikauden jatkaminen onnistuu vuoden ympäri? Juuri tälläinen monitoimigrilli on erinomainen vaihtoehto, sillä sen ansiosta lihojen ja vihannesten paistaminen onnistuu niin ulko- kuin myös sisätiloissa.

Parasta.fi päätti hypätä sähkögrillien ihmeelliseen maailmaan ja tehdä selvää siitä, minkälainen sähkögrilli juuri sinun kannattaa hankkia.

SISÄLLYSLUETTELO:

 • Millaiseen käyttötarkoitukseen sähkögrilli kannattaa hankkia?
 • Onko se hyvä ostos?
 • Mihin kiinnittää huomiota ostaessa?
 • Mitä hyvä grilli maksaa?

Millaiseen käyttötarkoitukseen sähkögrilli kannattaa hankkia?

Osa oman elämän grillimestareista on sitä mieltä, ettei sähkögrillillä saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi kuin esimerkiksi kaasugrillillä. Kyse on tietenkin makuasioista, mutta vaikka se jäisikin jälkeen makutestissä, siihen liittyy paljon positiivisia puolia, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Mutta millaiseen käyttötarkoitukseen sähkögrilli sitten kannattaa hankkia? Seuraavassa tulemme käymään läpi olosuhteita, joissa ne sähkögrillin positiiviset puolet pesevät heittämällä ne negatiiviset puolet.

Sähkögrilli parvekkeelle

Saako parvekkeella grillata? Puhtaasti Suomen lain mukaan ruoanlaitto on sallittua esimerkiksi kerrostaloasunnon parvekkeella. Toki jokaisen kannattaa perehtyä taloyhtiön sisäisiin sääntöihin, ja varmistaa vielä vaikka naapureilta hyväksyvätkö he sähkögrillin käytön parvekkeella. Juridisia esteitä tälle ei kuitenkaan ole olemassa, kunhan vaaraa ei aiheuteta.

Ylipäätään sähkögrilli on näiltä osin varsin turvallinen vaihtoehto parvekkeelle, sillä mikäli et polta ruokaasi, siitä ei tule minkäänlaisia ylimääräisiä hajuhaittoja.

Asuntoautoon tai veneeseen

Mikäli lähdet reissuun esimerkiksi asuntoautolla- tai vaunulla, massiivisten kokoisten laitosten kuljettaminen kaasugrillien muodossa saattaa osoittautua liian haasteelliseksi; eri asia ovat vakipaikat jollain tietyllä leirintäalueella. Tällaisissa tilanteissa sähkögrilli ja esimerkiksi keraaminen Kamado-grilli ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Puhtaasti koon puolesta suosittelemme kuitenkin kääntymään näissä olosuhteissa sähkögrillin puoleen.

Veneilyn kohdalla isokokoisten grillien mukana kuljettaminen saattaa olla vielä asteen verran haastavampaa kuin esimerkiksi pöytämallisen sähkögrillin. Sähkögrilli on kätevä tapa kokata ruoat veneillessä ja samalla sitä pääsee nauttimaan Suomen suvessa grilliherkuista – myös vesillä.

Kaupunkilaisen valinta

Usein kaupunkilaiset asuvat nimenomaan olosuhteissa, joissa isokokoisten grillien käyttäminen ei vain kertakaikkiaan ole mahdollista, eivätkä myöskään hiilikäyttöiset grillit ole hajuhaittojensa vuoksi vaihtoehto. Toisin sanoen, suuremmissa kaupungeissa asuvat suomalaiset ovat usein vuokralla esimerkiksi kerrostaloasunnossa, ja tällöin sähkögrilli parvekkeelle saattaa hyvinkin olla se ainoa vaihtoehto.

Onko sähkögrilli hyvä ostos?

Aivan, kuten mihin tahansa muuhunkin grilliin, myös sähkögrilliin kuuluvat omat hyvät ja huonot puolensa. Mikäli sinulla on mahdollisuus hankkia kaasugrilli, saattaa olla, että päädyt myös sellaiseen vaihtoehtoon. Tokikaan se kaasugrillin hankinta ei sulje pois sitä vaihtoehtoa, etteikö siinä rinnalla voisi olla myös se sähkögrilli; ihan maukasta ruokaa, kun sähkögrilleilläkin saa aikaiseksi ja tietyissä tilanteissa ne ovat esimerkiksi kokonsa puolesta todella loistavia pelejä.

Mutta mitkä sitten ovat sähkögrillien kohdalla ne hyvät ja huonot puolet? Seuraavassa tulemme käymään läpi niin plussat kuin miinukset, minkä myötä sitten jokainen voi päättää, onko sähkogrilli sinua varten vai ei.

Plussat ja miinukset

Plussat:

 • Vain sähkökatko voi pilata grillaussuunnitelmasi, sillä sähkögrillit eivät tarvitse esimerkiksi kaasun kaltaista “polttoainetta”
 • Hajuhaittoja on luvassa vain silloin, jos onnistut kärventämään ruokasi
 • Sähkögrilli kerrostalon parvekkeelle? Erinomainen vaihtoehto, joka tuskin häiritsee naapurirauhaa
 • Tarjolla on esimerkiksi mobiiliapplikaatiolla ohjattavia älygrillejä, kuten Weber Sähkögrilli PULSE 1000, jotka huolehtivat automaattisesti tasalämmöstä
 • Sähkögrilli lämpenee nopeasti ja se on erittäin helppo puhdistaa
 • Kevytrakenteisuutensa ansiosta helppo siirreltävä
 • Sähkögrillillä kokkaaminen onnistuu myös sisätiloissa
 • Sähköinen grilli on ostohinnaltaan ja myös muiden kulujen osalta kilpakumppaneitaan selvästi edullisempi
 • Grillaaminen on turvallisempaa ilman liekkejä, palonestettä ja/tai kaasua

Miinukset:

 • Saattaa kuivattaa ruokaa
 • Suuremmilla ruokamäärillä lopputulos ei ole välttämättä kaasugrillien tasolla
 • Isolle ryhmälle kokkaaminen vie aikaa, koska grillauspinta-ala on pienempi ja ylipäätään grillausprosessi on hitaampi
 • Varustetaso on esimerkiksi kaasugrilliä vähäisempi
 • Grillaaminen ulkotiloissa (muualla kuin parvekkeella tai terassilla) vaatii jatkojohdon ja sähköpistokkeen

Mihin kiinnittää huomiota sähkögrilliä ostaessa?

Jos olet päätynyt siihen lopputulokseen, että nyt etsintään laitetaan se paras sähkögrilli juuri sinulle, koska se yksinkertaisesti on optimaalisin ratkaisu, valintaa tehdessä on tärkeää kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin. Seuraavassa tulemmekin käymään yksityiskohtaisemmin läpi niitä huomioitavia ominaisuuksia, jotka sitten lopullisesti ratkaisevat sen, millaisen sähkögrillin päädyt ostamaan.

Grillausalan koko

Luonnollisesti se vaikuttaa asiaan, millaisiin olosuhteisiin olet sähkögrilliä ostamassa. Mikäli kyseessä on pieni tila, tällöin pieni sähkögrilli saattaa olla ainoa vaihtoehto ja myös pieni sähkögrilli voi olla hyvä sähkögrilli.

Jos sinulla on kuitenkin valinnanvaraa olosuhteiden puolesta, ja tiedät, että tulet kokkaamaan useammalle henkilölle kuin esimerkiksi sinulle ja partnerillesi, tällöin kannattaa kiinnittää huomiota grillausalan kokoon. Käytännössä ottaen asia voidaan tiivistää näin: mitä suurempi grillauspinta-ala, sitä enemmän grilliherkkuja mahtuu grillattavaksi samanaikaisesti.

Teho

Siinä, missä grillausalan kokoon on ehdottomasti syytä kiinnittää huomiota sähkögrilliä valittaessa, samat sanat pätevät sähkögrillin tehoon. Mikäli kyseessä on oikein pienitehoinen sähkögrilli, tällöin vaikkapa kanan rintafileen grillaaminen saattaa viedä todella paljon aikaa. Koska sähkögrillit eivät ole ylipäätään niitä kaikkein nopeimpia grillejä, kannattaa huomioida grilliä valitessa, että siinä olisi mahdollisimman paljon tehoa.

Tuleeko se ulko- vai sisätiloihin?

Lähes poikkeuksetta jokaista sähkögrilliä voidaan käyttää niin ulko- kuin myös sisätiloissa. Joidenkin valmistajien ja mallien kohdalla saattaa kuitenkin esiintyä poikkeuksia, joten kannattaa aina varmistua siitä, että kyseessä on molempiin olosuhteisiin soveltuva monitoimigrilli. Kun asia on varmistettu, voit viettää grillikautta halutessasi vaikka ympäri vuoden.

Pöytäsähkögrilli vai jalallinen?

Pöytäsähkögrilli vai jalallinen malli? Jos etsinnässä on esimerkiksi sähkögrilli parvekkeelle, tällöin pieni sähkögrilli pöytämallisena saattaa olla se fiksumpi ratkaisu. Toki, jos tilaa riittää myös jalalliseen versioon, tällöin voit täysin huoletta päättää asiasta mielesi ja makusi mukaan.

Matkanteossa pöytäsähkögrilli saattaa kuitenkin olla vaivattomampi vaihtoehto, sillä se menee yksinkertaisesti pienempään tilaan. Toisaalta sitten taas jalallinen sähkögrilli mahdollistaa sen käytön käytännössä ottaen missä tahansa – oli pöytää tarjolla tai ei.

Valmistaja

Koska sähkögrillit eivät lähtökohtaisesti ole hintatasoltaan yhtä kalliita kuin esimerkiksi kaasugrillit, sähkögrillin valmistajaan kannattaa kiinnittää huomiota. Mikäli asiaa kysytään meiltä, Muurikka-sähkögrilli ja Weber-sähkögrilli vetävät sen pisimmän korren; ne ovat myös kaikin puolin lopputuloksen osalta lähimpänä kaasugrillejä.

Mitä hyvä sähkögrilli maksaa?

Sähkögrillin voi halutessaan löytää muutamalla kymmenellä eurolla. Silloin on kuitenkin syytä varautua kolmeen asiaan: ensinnäkin tehoja on vähän, grillauspinta-ala on lähtökohtaisesti pieni ja lopputulos saattaa olla kuivahko. Aivan kaikkein edullisimpien vaihtoehtojen välttäminen on siis suotavaa, mikäli haluat aidosti nauttia grilliruoasta ja grillaamisesta.

Yleisesti ottaen hyvä sähkögrilli irtoaa noin 100-200 eurolla, mikä on huomattavasti vähemmän kuin mitä laadukkaista kaasugrilleistä joutuu pulittamaan. Jos olet kuitenkin valmis avaamaan kukkaronnyörejäsi enemmän, Weber on ykkösvalinta. Weberillä yksinkertaisesti ymmärretään, mitä laadukkaan grillauslopputuloksen saaminen vaatii – joskin myös Muurikka yltää samoihin sfääreihin.

Jo aiemmin mainitsemamme Weber PULSE 1000 irtoaa hieman reippaalla 500 eurolla ja se tarkoittaa sitä, että saat itsellesi älygrillin. Kyseessä on pöytämallin pieni sähkögrilli, jolla lopputulos on satavarmasti nautinnollinen. Mikäli haluat kuitenkin panostaa vielä enemmän ja tilaakin löytyy, jalallinen Weber PULSE 2000 on seuraava vaihtoehto, joskin hinta kipuaa tämän grillin kohdalla lähes 1 000 euroon.

Jos et ole välttämättä niinkään niiden älyominaisuuksien perään grillin kohdalla, tällöin toinen erinomainen vaihtoehto tällaisesta jalallisesta mallista on Muurikka kesäkeittiö. Hintaa tälle kesäkeittiölle tulee alle 500 euroa, joten siinä ei kukkarokaan repeä kertaheitolla riekaleiksi, ja samaan aikaan grillauksen lopputulos on kuitenkin kertakaikkisen erinomainen.

Hyviä jalustallisia malleja löytää halutessaan vielä selkeästi edullisempaan hintaan. Esimerkiksi kehuja kerännyt Senoa Digitalboost Sähkögrilli jalustalla 3000W on ehdottomasti pätevä grilli ja hintaa sillä on alle 250 euroa.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.