Parhaat pelituolit - millaisia ne ovat ja mihin käyttötarkoituksiin ne sopivat?

Viimeksi päivitetty: 28.12.2022

Vaikka parhaat pelituolit viittaa terminä ennen kaikkea pelaamiseen, se ei suinkaan tarkoita sitä, etteivätkö ne olisi erinomaisia vaihtoehtoja myös muihin käyttötarkoituksiin. Mutta millaisia ne ovat ja mihin kaikkiin käyttötarkoituksiin ne sopivat?

Kuura Gaming -tuotteet netistä

Kuura Gaming – Gamer, musta
 • Kuura Gaming – Gamer, musta

 • Korkeussäätö, kiinteät kädensijat ja kallistusmekanismi
 • Paksu vaahtomuovipehmuste tukee istumista
 • Katso  
Kuura Gaming – Gamer, musta-punainen
 • Kuura Gaming – Gamer, musta-punainen

 • Korkeussäätö, kiinteät kädensijat ja kallistusmekanismi
 • Paksu vaahtomuovipehmuste tukee istumista
 • Katso  
Kuura Gaming – Pro
 • Kuura Gaming – Pro

 • Niska- ja alaselkätuki, istuimen alta esiin vedettävä jalkatuki
 • Ergonominen muotoilu sisäänrakennetulla ristiselkätuella
 • Katso  
Kuura Gaming – RGB
 • Kuura Gaming – RGB

 • Paras fiilis pelaamiseen kaukosäätimellä toimivilla RGB-valoilla
 • Metallirunko, niska- ja alaselän tuki
 • Katso  

Pelaaminen on yleistynyt niissä määrin, että myös useat suomalaiset ovat luoneet siitä itselleen ammatin. Vuonna 2022, kaikkein eniten esports-pelaajista tienasi tanskalainen Johan “N0tail” Sundstein, jonka tienestit kohosivat 7,18 miljoonaan Yhdysvaltain dollariin. Pelialan kehittyminen on johtanut siihen, että myös parhaat pelituolit ovat nykyisin kertakaikkisen erinomaisia, ja niistä pääsevät hyötymään myös täysin tavalliset tallaajat; monet löytävät esimerkiksi parhaan toimistotuolin juuri pelituolien joukosta – amatööripelaajista puhumattakaan.

Tässä oppaassa me tulemmekin keskittymään siihen, millainen pelituoli on paras mahdollinen juuri sinun tarpeisiisi, joten nyt kannattaa jatkaa tämän Parasta.fi laatiman oppaan lukemista.

SISÄLLYSLUETTELO:

 • Miksi hankkia pelituoli? Mihin käyttötarkoituksiin pelituolit sopivat?
 • Miten löytää paras pelituoli juuri sinulle? Mihin asioihin kiinnittää huomiota?
 • Onko mahdollista löytää hyvä pelituoli halvalla?
 • Vinkit pelituolin valintaan

Miksi hankkia pelituoli? Mihin käyttötarkoituksiin pelituolit sopivat?

Kun puhutaan laadukkaista pelituoleista, ne ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen sijoituskohde. Miksi? Koska ne ovat sijoituskohde omaan terveyteesi liittyen. Esimerkiksi e-urheilun ammattilaiset istuvat tuoleissa käytännössä ottaen päivittäin useita tunteja, joko harjoitellakseen tai osallistuakseen turnauksiin. Tästä syystä pelituolin on oltava ennen kaikkea ergonominen ja tätä kautta päästään siihen terveyspuoleen: paras pelituoli säästää aidosti kroppaasi.

Jos siis esimerkiksi lapsesi on innostunut e-urheilusta tai ylipäätään pelaamisesta tietokoneella tai konsolilla, tällöin ostokohteeksi kannattaa ehdottomasti ottaa laadukas ja hyvä pelituoli.

Mutta mihin muihin käyttötarkoituksiin pelituolit sopivat? Edellä mainitsimme sanat “ergonominen” ja “kroppaa säästävä”. Jos siis mietitään, millaisissa muissa tilanteissa aikaa kuluu tuntikausia tuolilla istuen, näyttöpäätteen äärellä, esimerkiksi toimistotyö menee täysin samaan kategoriaan pelaamisen kanssa. Koronaviruspandemian myötä etätyö on tullut luonnolliseksi osaksi lukuisten suomalaisten arkea, mikä on ollut omiaan lisäämään näyttöpäätteiden ääressä työskentelyä. Monesti omasta kodista ei löydy kunnollista työtuolia, joten sellainen kannattaa hankkia mahdollisimman nopeasti ja tällöin pelituolit kannattaa ottaa vertailuun mukaan.

Ja, mikäli myös työtuoli konkreettisesti työpaikalla vaatisi päivitystä parempaan versioon, tällöin kannattaa pomon kanssa keskustellessa nostaa myös pelituoli esille yhtenä vaihtoehtona.

Miten löytää paras pelituoli juuri sinulle? Mihin asioihin kiinnittää huomiota?

Kun olet tullut siihen lopputulokseen, että pelituoli on sinulle se parhaalta kuulostava vaihtoehto – oli sitten kyse mistä käyttötarkoituksesta tahansa – ensitöiksi kannattaa miettiä, mitä paras pelituoli tarkoittaa juuri sinulle. Kuulostaako pelituoli kaiuttimilla tarpeelliselta, vai oletko jo kenties panostanut kuulokkeisiin tai ylipäätään se ei ole niin tärkeä ominaisuus sinulle? Oletko erityisen pitkä tai lyhyt?

Pelituolin hankintaan liittyy useita erilaisia tärkeitä kysymyksiä – edellä mainitsimme niistä vain muutamia. Seuraavassa keskitymmekin erilaisten pelituoleihin liittyvien ominaisuuksien ja yksityiskohtien kautta huolella asioihin, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun edessä on pelituolin valinta.

Pintamateriaali

Mitä tulee pelituolien pintamateriaaleihin, tarjolla on käytännössä ottaen kolmea eri vaihtoehtoa: nahkainen pelituoli, keinonahasta valmistettu pelituoli ja kankainen pelituoli. Niistä jokaisesta löytyy hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi siinä, missä nahkainen ja keinonahasta valmistettu pelituoli ovat kuumalla säällä hiostavia, kankaasta valmistetulla pinnalla takamus pysyy kuivana. Toisaalta taas nahkaiset- ja keinonahkaiset pelituolit ovat huomattavasti vaivattomampia pitää siistinä kuin niiden kankaiset kilpakumppanit.

Mikäli pelituolin kestävyys on sinulle yksi tärkeimmistä aspekteista, tällöin aidosta nahasta valmistettu pintamateriaali on ehdoton ykkönen, sillä se kestää kaikkein parhaiten kulutusta; toki se tarkoittaa samaan aikaan myös korkeampaa budjettia kuin esimerkiksi keinonahkaisen pelituolin kohdalla.

Säätöominaisuudet ja mitat

Pelituolin säätöominaisuudet ja mitat nivoutuvat kaikki yhden sanan ympärille: ergonomian. Ergonomialla viitataan käytännössä ottaen siihen, miten hyvä työskentely- tai peliasentosi on, mikä puolestaan heijastuu suoraan fyysiseen terveyteesi. Jokaisen pelituolin ostajan onkin tärkeää määrittää, millaisia ominaisuuksia juuri se oma kroppa tuolilta edellyttää; esimerkiksi erilaiset nivel- ja lihasvaivat saattavat johtua nimenomaan peli- ja/tai työtuolista.

Jokaisen pelituolin ostajan onkin ensiarvoisen tärkeää katsoa tarkkaan tuolin mittoja, jotta se sopii juuri sinun tarpeisiin; tässä asiassa tuolin säätöominaisuudet voivat nousta arvoon arvaamattomaan. Osassa tuoleista voidaan korkeuden lisäksi säätää esimerkiksi käsinojien sijaintia, itse istuimen asentoa ja kallistusta.

Pelituolin tuet

Useimpien pelituolien kohdalla säätöominaisuuksien kanssa käsi kädessä kulkevat myös erilaiset tuolissa olevat tuet, mikä tekee niihin perehtymisestä erittäin tärkeää. Pelituolista voi löytyä esimerkiksi säädettävä niskatuki, ristiselän tuki, jalkatukia ja muita tukia. Näitä tukia säätämällä löydetään optimaalinen ergonominen työskentely- tai peliasento. Ja mitä laajemmin nämä tuet ovat säädettävissä, sitä parempi lopputulos.

Jos etsinnässä on pelituoli halvalla, tällöin tukia ja niiden säätömahdollisuuksia ei ole välttämättä tarjolla samoissa määrin kuin hintavampien pelituolien kohdalla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että paras pelituoli olisi automaattisesti se kallein pelituoli.

Ulkonäkö

Haluatko mahdollisimman urheilullisen ja/tai aggressiivisen ulkonäön omaavan pelituolin? Kenties haluat RGB-valot välkkymään tuolissa, täydentäen pelikokemuksesi? Tai ehkä sitten kuitenkin maltillisempi vaihtoehto on se kaikkein paras vaihtoehto puhtaasti toimistokäyttöön? Kannattaa aina muistaa, että ostaessasi erilaisia huonekaluja kotiisi, ne ovat myös sisustuselementtejä. Saattaa siis olla, että välkkyvä, värikäs ja aggressiivisen ulkonäön omaava pelituoli sopii paremmin jollekin toiselle, kun taas joku toinen etsii täysin erilaista versiota.

Ulkonäköä tärkeämpää on kuitenkin käyttömukavuus, joten valintaa ei kannata tehdä missään nimessä vain ulkonäön perusteella ja käyttömukavuudesta piittaamatta.

Nyt ilmaisella toimituksella

Kuura Gaming – Gamer, musta
 • Kuura Gaming – Gamer, musta

 • Korkeussäätö, kiinteät kädensijat ja kallistusmekanismi
 • Paksu vaahtomuovipehmuste tukee istumista
 • Katso  
Kuura Gaming – Gamer, musta-punainen
 • Kuura Gaming – Gamer, musta-punainen

 • Korkeussäätö, kiinteät kädensijat ja kallistusmekanismi
 • Paksu vaahtomuovipehmuste tukee istumista
 • Katso  
Kuura Gaming – Pro
 • Kuura Gaming – Pro

 • Niska- ja alaselkätuki, istuimen alta esiin vedettävä jalkatuki
 • Ergonominen muotoilu sisäänrakennetulla ristiselkätuella
 • Katso  
Kuura Gaming – RGB
 • Kuura Gaming – RGB

 • Paras fiilis pelaamiseen kaukosäätimellä toimivilla RGB-valoilla
 • Metallirunko, niska- ja alaselän tuki
 • Katso  

Onko mahdollista löytää hyvä pelituoli halvalla?

Se kannattaa muistaa, että kaikkein nimekkäimpien pelituolien kohdalla itsessään se nimi saattaa tuoda todella paljon hintaa lisää. Mikäli siis olet liikenteessä hieman rajallisemmalla budjetilla, ja tavoitteena on löytää nimenomaan hyvä pelituoli halvalla, tällöin kannattaa perehtyä oikein huolella oman budjettiluokan tarjontaan. Esimerkiksi markkinoille tulevien uusien yhtiöiden tarjoamat pelituolit saattavat olla todella laadukkaita, mutta samanaikaisesti edullisia, koska niillä ei ole vielä nimeä. Ja samat sanat pätevät myös jo tarjolla olevien edullisempien valmistajien pelituoleihin.

Hyvä pelituoli on siis löydettävissä halvalla, kun sen eteen vain näkee hieman vaivaa. Kannattaa tutustua muiden käyttäjien kokemuksiin, joskin niiden kanssa kannattaa olla aina hieman varauksellinen. Lisäksi erilaisista arvosteluista, joita löytyy erilaisilta verkkosivustoilta ja esimerkiksi YouTubesta, voi löytää apua omaan päätöksentekoon; toki tässäkin tapauksessa tulee muistaa, että arvostelut eivät ole aina puolueettomia.

Mutta minkälainen pelituoli sitten istuisi tähän hyvä pelituoli halvalla -kategoriaan? Esimerkiksi Kuura Gaming pelituoli Pro on todella potentiaalinen vaihtoehto. Parhaimmillaan tuolin voi löytää jopa alle 150 euron hintaan, ja se onkin ehdottomasti hinta-laatu-suhteeltaan yksi markkinoiden parhaista vaihtoehdoista. Tuolissa on niska- ja alaselkätuki, sisäänrakennettu ristiselkätuki, sekä tuolin alta vedettävä jalkatuki. Pelituolin säätökorkeus on välillä 122-133 senttimetriä, maksimipaino käyttäjän osalta on 120 kiloa, tuolista löytyy selkänojan kulmasäätö sekä säädettävät käsinojat. Tämä pelituoli istuu erittäin hyvin myös työtuoliksi.

Vinkit pelituolin valintaan

Tähän loppuun haluamme summata vielä yhteenvetona tärkeimmät tärpit eli vinkit pelituolin valintaan. Nämä vinkit kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, kun suunnittelet pelituolin hankintaa, sillä niistä on ehdottomasti apua. Lisäksi haluamme vielä kertaalleen muistuttaa, että pelituoli toimii erinomaisesti myös työtuolina, joten niiden käytön ei tarvitse rajoittua suinkaan ainoastaan pelaamiseen.

 • Syötkö usein pelatessasi/tehdessäsi töitä? Ota huomioon, että keinonahka- ja nahkapinnoitteet ovat helppohoitoisempia kuin kangaspinnat
 • Kangaspintojen etuna erilaisiin nahkapintoihin on se, että kuumalla säällä tai esimerkiksi pelin tuoman jännityksen mukana hengittävyys on paremmalla tasolla
 • Muista säätöominaisuuksien ja erilaisten tukien merkitys ergonomisen peli- tai työskentelyasennon osalta; ergonomisen asennon merkitystä ei kannata todellakaan väheksyä
 • Ota huomioon oma pituutesi ja painosi valintaa tehdessäsi
 • Kiinnitä huomiota myös pelituolin ulkonäköön, sillä ulkonäkö on puoli ruokaa
 • Oletko suunnitellut kuulokkeiden tai kaiuttimien ostoa? Kannattaa miettiä vielä, sillä yksivaihtoehto on pelituoli kaiuttimilla
 • Pelituoleja on saatavilla myös muilla herkuilla, kuten vaikkapa RGB-valoilla
 • DXRacer ja SecretLab kuuluvat niihin kaikkein tunnetuimpiin pelituolien valmistajiin, mutta tarjolla on myös muita erinomaisia vaihtoehtoja, jotka saattavat olla myös budjettiystävällisempiä
 • Kannattaa miettiä pelituolin ostaessa samalla myös pelimaton hankintaa, sillä se säästää lattiaa

Tilaa Hobbybox.fi verkkokaupasta

Kuura Gaming – Gamer, musta
 • Kuura Gaming – Gamer, musta

 • Korkeussäätö, kiinteät kädensijat ja kallistusmekanismi
 • Paksu vaahtomuovipehmuste tukee istumista
 • Katso  
Kuura Gaming – Gamer, musta-punainen
 • Kuura Gaming – Gamer, musta-punainen

 • Korkeussäätö, kiinteät kädensijat ja kallistusmekanismi
 • Paksu vaahtomuovipehmuste tukee istumista
 • Katso  
Kuura Gaming – Pro
 • Kuura Gaming – Pro

 • Niska- ja alaselkätuki, istuimen alta esiin vedettävä jalkatuki
 • Ergonominen muotoilu sisäänrakennetulla ristiselkätuella
 • Katso  
Kuura Gaming – RGB
 • Kuura Gaming – RGB

 • Paras fiilis pelaamiseen kaukosäätimellä toimivilla RGB-valoilla
 • Metallirunko, niska- ja alaselän tuki
 • Katso  

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.