Paras VPN-yhteys Suomessa - miksi se tekee elämästäsi turvallisempaa ja helpompaa?

Viimeksi päivitetty: 22.12.2022

Jokainen meistä on eittämättä törmännyt yhä useammin sanaan ”kyberturvallisuus”, sillä kyberrikollisuudesta on tullut yksi aikamme suurimmista haasteista; meidän henkilökohtaiset tietomme ovat jatkuvasti uhan alla, mikäli emme huolehdi itse omatoimisesti turvallisuudestamme.

Juuri nyt: NordVPN-tarjous

Vaan, miten siitä omasta turvallisuudestaan sitten voi oikein tässä suhteessa huolehtia?

Edellä olevan kysymyksen kohdalla kuvaan astuu sana VPN-yhteys, joka voi aidosti auttaa sinua varjelemaan esimerkiksi elintärkeitä henkilötietojasi. Eikä kyse ole pelkästään siitä omasta turvallisuudesta, vaan laadukas ja ennen kaikkea se paras VPN-ohjelma mahdollistaa myös paljon muuta, mutta siitä lisää sitten myöhemmin tässä tekstissä.

Sisällysluettelo:

 • Mikä on VPN eli mitä se tarkoittaa suomeksi?
 • Miten VPN-suojaus toimii?
 • Mistä paras VPN-palvelu löytyy ja miten?
 • Paras VPN Suomessa – tunnista omat tarpeesi
 • NordVPN on laadukas pohjoismainen palvelu
 • Onko ilmainen VPN aidosti potentiaalinen vaihtoehto?
 • Yhteenveto: VPN-palvelut

Mikä on VPN eli mitä se tarkoittaa suomeksi?

Kaikille VPN ei ole sanana suinkaan tuttu, vaikka siihen liittyvä teknologia ulottuukin aina vuoteen 1996 saakka. Mielessäsi saattaakin liikkua kysymys: mikä on VPN? Ei hätää, sillä me olemme täällä nimenomaan kertomassa teille mitä VPN-verkko tarkoittaa ja miten VPN-suojaus toimii.

VPN on englanninkielinen lyhenne sanoista ”virtual private network”, ja suomennettuna tämä englanninkielinen versio kääntyy muotoon ”virtuaalinen erillisverkko”. Tärkeydeltään VPN-yhteys on rinnastettavissa virustentorjuntaohjelmiin eli sen tehtävänä on ensisijaisesti suojella käyttäjiään. Käytännössä ottaen VPN takaa käyttäjilleen yksityisyydensuojan ja auttaa sinua pysymään turvassa internetin asettamilta lukuisilta uhilta.

Miten VPN-suojaus toimii?

Käytännön osalta laadukkaan VPN-palvelun käyttäminen tarkoittaa seuraavaa: sen sijaan, että käyttämäsi laite yhdistyisi suoraan internetiin, väliin tulee niin sanottu erillisverkko eli VPN-palvelin kuljettaa verkkoyhteytesi eteenpäin. Tämä suojaa sinua esimerkiksi internet-palveluntarjoajaltasi. Toisin sanoen, valitsemasi palveluntarjoaja ei pääse monitoroimaan verkkokäyttäytymistäsi ja samat sanat pätevät myös käyttämiisi verkkosivustoihin.

Myös IP-osoitteesi pysyy salassa, sillä oman laitteesi IP-osoitteen sijaan verkkosivustojen omistajat näkevät ainoastaan käyttämäsi VPN-palveluntarjoajan osoitteen; IP-osoite on sarja numeroita, jota voisi verrata kansankielisesti kotiosoitteeseen. Ja, kun käytössäsi ei ole oma IP-osoite, joka paljastaa esimerkiksi internetissä surffailuun käyttämäsi laitteen maantieteellisen sijainnin, tällöin olet yksinkertaisesti paremmassa turvassa erilaisilta uhilta ja hyökkäyksiltä.

Mistä paras VPN-palvelu löytyy ja miten?

Kun olet tullut siihen lopputulemaan, että tarvitset käyttöösi VPN-yhteyden, ensisijaisen tärkeää on määrittää ne omat käyttötarpeet ja sitä kautta löytää juuri sinulle parhaiten sopiva VPN-suojaus. Tämä tapahtuu kaikessa yksinkertaisuudessaan esittämällä itsellesi muutamia kysymyksiä omaan internetin käyttöösi liittyen, sekä totta kai jatkamalla tämän oppaan lukemista.

Paras VPN Suomessa – tunnista omat tarpeesi

Jokainen VPN-yhteys ei ole optimaalinen suomalaisten yksilöiden käyttöön. Miksi ei? Koska esimerkiksi Yle Areenan kaltaisille palveluille ei ole samalla tavalla käyttäjäkuntaa kuin vaikka globaalisti tunnetulle Netflixille; toiset VPN-palvelut kykenevät auttamaan sinua alustan kuin alustan käytössä, kun taas toisten VPN-palveluiden kohdalla resurssit eivät tähän riitä – eivät edes Netflixin kohdalla.

Mutta, miksi tämä on sitten käytännön osalta niin tärkeää?

Esimerkiksi juuri Areenan kaltaiset suoratoistopalvelut pyrkivät blokkaamaan VPN-yhteyksien käytön. Mikäli valitsemallasi VPN-yhteyden tarjoajalla ei ole resursseja auttaa sinua ohittamaan asetettuja blokkeja, tällöin et pysty käyttämään palvelua. Tästä syystä sinun on kuluttajana tärkeää löytää nimenomaan se paras VPN Suomessa, sillä näin varmistat pääsyn sekä suomalaisiin että ulkomaalaisiin palveluihin.

Ja edellä mainitun kaltaisia tilanteita tulee eittämättä elämässäsi vastaan. Mikäli esimerkiksi lähdet työskentelemään ulkomaille, tai muuten vain lomailemaan, ja haluat käyttää erilaisia kotimaisia palveluita, tällöin vain paras VPN-palvelu kelpaa. Yhtälailla tärkeää on kuitenkin tunnistaa ne omat tarpeesi eli mitä juuri sinä tarvitset VPN-yhteydeltä.

NordVPN on laadukas pohjoismainen palvelu

Paras VPN-palvelu Suomessa on tunnistettavissa ennen kaikkea neljästä laatumääreestään: helposta käyttöliittymästä, monipuolisuudesta, nopeudesta ja totta kai turvallisuudesta.

NordVPN on laadukas pohjoismainen palvelu, joka kykenee tarjoamaan sinulle kaiken edellä mainitun. Kyseessä on mainetta käyttäjiensä keskuudessa niittänyt palvelu, joka näki päivänvalon ensimmäistä kertaa jo kymmenen vuotta sitten. Yhtiö tunnetaan vähintäänkin yhtenä markkinansa arvostetuimmista toimijoista ja tällainen titteli irtoaa vain ja ainoastaan äärimmäisen laadukkaan tuotteen tarjoamalla. Kuvaavaa yhtiön toiminnalle onkin muun muassa se, että kyseessä on yksi VPN Trust Initiativen perustajajäsenistä; järjestön perimmäinen tarkoitus on asettaa laadulliset määreet kuntoon kaikille markkinatoimijoille.

Parasta NordVPN:ssä on ehdottomasti hinta-laatusuhde. Yhtiön arvokkain VPN-paketti tunnetaan nimellä Complete ja se irtoaa kuukausittaisella tasolla hintaan 13,99 €, peräti 30 päivän rahat takaisin -takuulla. Mikäli olet kuitenkin valmis sitoutumaan pidempään sopimukseen, vuoden mittaisella sopimuksella keskiarvolliseksi kuukausihinnaksi tulee 6,69 € ja kahden vuoden sopimuksella ainoastaan 4,99 €.

Mikäli kuitenkin toteat, että omiin käyttötarpeisiisi riittää jokin hieman vähäisempikin, tarjolla on myös kaksi vieläkin edullisempaa pakettia.

NordVPN ja Netflix

Mikäli olet elokuvien, sarjojen ja dokumenttien suurkuluttaja, tällöin Netflix on varmastikin melkoisen tuttu suoratoistopalvelu. Esimerkiksi tällaiseen käyttäjäprofiiliin NordVPN saattaa hyvinkin olla se paras VPN Suomessa.

NordVPN Netflix -yhtälö siis toisin sanoen toimii. Tokikaan se ei ole yhtä mutkatonta kuin vielä joitain vuosia sitten, sillä Netflix pyrkii blokkaamaan VPN-yhteyksiä aiempaa tehokkaammin, mutta tämän haasteen kanssa kamppailee jokainen VPN-verkko.

Onko ilmainen VPN aidosti potentiaalinen vaihtoehto?

Täysin ymmärrettävistä syistä enemmän tai vähemmän jokainen tavan tallaaja pyrkii säästämään erilaisissa elämiseen liittyvissä kuluissa. Tässä kohtaa, luettuasi VPN-yhteyden moniulotteisesta tarpeellisuudesta, sinulle on hyvinkin suurella todennäköisyydellä juolahtanut mieleen kysymys: voisiko ilmainen VPN olla aidosti potentiaalinen vaihtoehto?

Moni meistä on varmasti kuullut sanonnan ”väärässä paikassa ei kannata alkaa säästämään”, ja tämä pätee itse asiassa kahdellakin eri tavalla VPN-palveluihin. Ensinnäkin, VPN-yhteys on useimmissa tapauksissa hintatasoltaan maltillinen, kuten NordVPN esimerkkinä osoitti, joten suuria summia niistä ei kenenkään tarvitse lähteä kuukausitasolla maksamaan. Toisekseen, omien henkilökohtaisten tietojen turvaaminen on nimenomaan yksi niistä asioista, joiden kohdalla ei todellakaan kannata lähteä säästämään – ei kannattaisi edes siinä tapauksessa, mikäli laadukkaasta VPN-yhteydestä joutuisi pulittaa suuria summia (näin ei onneksemme ole).

Ilmaisen VPN-yhteyden kohdalla käyttäjä jää aivan liian monesta paitsi, jo pelkästään siksi, että asiakastukea ei ole suurella todennäköisyydellä saatavilla. Tämän lisäksi esimerkiksi internet-yhteytesi saattaa hidastua merkittävästi ja myös lukuisten erilaisten palveluiden käyttäminen saattaa osoittautua mahdottomaksi – ihan vain muutamia ongelmakohtia mainitaksemme.

Ennen kaikkea on tärkeää ymmärtää, ettei ilmaista lounasta ole olemassakaan ja tavalla tai toisella jokaisen yrityksen on rahoitettava toimintansa; näin ollen ilmaisesta VPN-yhteydestä voi hyvinkin olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tästä saamme oivan aasinsillan niihin kaikkein merkittävimpiin uhkiin, joita ilmaiset VPN-palvelut saattavat tuoda mukanaan:

 • Ilmainen saattaa todellisuudessa olla maksullinen
 • Tietoturvan vahvistumisen sijaan tietoturvasi voi heiketä
 • Tietojasi saatetaan myydä, mikä vaarantaa yksityisyytesi: kiinnostuneita tahoja ovat esimerkiksi verkkorikolliset ja mainostajat
 • Ilmainen VPN-verkko voi sisältää haittaohjelmia

Yhteenveto: VPN-palvelut

Olisitko sinä valmis kulkemaan turuilla ja toreilla kaulassasi kyltti, joka paljastaa kaikki henkilökohtaiset tietosi, kenties jopa pankkitunnuksesi?

Kysymys saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta käytännössä ottaen yllä mainittu on kuvaelma internetin käytöstä ilman kunnon suojausmenetelmiä. Se, että sinulla on koneellasi asiansa hoitava viruksentorjuntaohjelma ei välttämättä enää 2020-luvulla yksinään riitä. Tästä syystä laadukas VPN-yhteys, ja ennen kaikkea paras VPN-ohjelma on äärimmäisen fiksu sijoitus, sillä se rakentaa ympärillesi niin sanotun tuplasuojauksen ja maksimoi turvan henkilökohtaisten tietojesi osalta.

Kertaus on opintojen äiti, joten käydään vielä läpi, mitä ominaisuuksia paras VPN-palvelu muun muassa tarjoaa:

 • Turvan yksityisyytesi osalta
 • Oikean IP-osoitteesi piilottamisen
 • Sijaintitietojesi salauksen
 • Turvallisen julkisten WiFi-verkkojen käytön
 • Kattavan pääsyn muun muassa erilaisten suoratoistopalvelujen, kuten Netflixin eri maaversioiden pariin.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.