Parhaat edullisemman hintaluokan puhelimet pelaamiseen

Viimeksi päivitetty: 26.9.2023

Yhä suurempi osuus pelaamisesta on siirtynyt mobiililaitteille ja pelaamaan suunnataan useammin puhelimen kuin tietokoneen tai konsolin välityksellä. Perinteisesti ajatellaan, että pelipuhelimen tulee olla hintaluokan korkeammasta päästä, jotta pelaajalla on tarjolla parhaat ominaisuudet käytössä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan suomalaiset kasinot netissä voi myös löytää hieman edullisemman hintaluokan puhelimilla.

Tässä artikkelissa esittelemme viisi suosittua vaihtoehtoa, jotka tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen ja soveltuvat mainiosti myös pelaamiseen. Lue lisää ja löydä itsellesi sopiva puhelin!

Samsung A53

Samsung A53 on erinomainen valinta pelaajille, jotka haluavat hyvän suorituskyvyn kohtuulliseen hintaan. Puhelin onkin tämän hetken ehdotonta parhaimmistoa edullisempien puhelinten joukossa. Puhelimen muotoilussa on otettu mallia kalliimman hintaluokan puhelimista eikä edullisempi hinta näy ollenkaan ulkonäössä.

Puhelimessa on tehokas prosessori ja riittävästi muistia, jotta pelit pyörivät sulavasti. Lisäksi sen näyttö on poikkeuksellisen laadukas ja tarjoaa hyvän katselukokemuksen. Samsung A53:n harvoihin huonoihin puoliin kuuluu kalliimman hintaluokan puhelimia hitaampi latausnopeus, joka saattaa ajoittain aiheuttaa pientä haittaa pelaamiseen. Edullinen hinta tekee tämä kuitenkin pieneksi kauneusvirheeksi, joka ei haittaa yhtään, kun muistaa puhelimen hankinnassa säästetyn rahasumman.

Xiaomi Redmi Note 11

Redmi Note 11 on toinen hyvä vaihtoehto edullisempaa hintaluokkaa etsiville pelaajille. Puhelimessa on erityisen suuri AMOLED-näyttö, joka tarjoaa upean pelikokemuksen sopien myös esimerkiksi elokuvien katseluun. Redmi Note 11:ssä on myös erittäin pitkäkestoinen akku, joten voit pelata pidempään ilman huolta akun loppumisesta.

Puhelimen huonoihin puoliin kuuluu puolestaan hieman heikompi suorituskyky, joka ei aina riitä pyörittämään pelejä täysin sulavasti. Myös kamera on kalliimman hintaluokan puhelimia heikompi tasoltaan, joten kuvia ottaessa joutuu tekemään kompromisseja. Edullisen hinnan ansiosta puhelin nousee kuitenkin ehdottomasti hinta-laatusuhteen parhaimmistoon.

iPhone SE

iPhone SE on Applen valmistama älypuhelin, joka tarjoaa monia ominaisuuksia kompaktissa koossa. Se on suunniteltu tarjoamaan tehokasta suorituskykyä ja käyttökokemusta edullisempaan hintaluokkaan.

iPhone SE:ssä on 4,7 tuuman Retina HD -näyttö, joka tarjoaa tarkan ja kirkkaan kuvanlaadun. Puhelimessa on myös tehokas A15 Bionic -siru, joka mahdollistaa nopean suorituskyvyn ja sulavan käyttökokemuksen. Lisäksi iPhone SE:ssä on hyvä kamera, joka tuottaa laadukkaita valokuvia ja videoita.

Pelaamiseen puhelin soveltuu erityisesti loistavan suorituskykynsä ansiosta, eikä tämän puhelimen käyttäjä joudu kärsimään hitaudesta tai siitä, että pelit eivät lataudu. Huonoihin puoliin kuuluu pienehkö koko, josta pelikokemus kärsii jonkin verran.

Yhteenvetona voidaan todeta, että iPhone SE on erinomainen valinta niille, jotka haluavat kompaktin ja tehokkaan älypuhelimen edullisempaan hintaluokkaan. Se tarjoaa monia Applen huippuluokan ominaisuuksia ja suorituskykyä, joten se sopii hyvin niin arkipäivän käyttöön kuin vaativampiinkin tehtäviin.

Google Pixel 6

Google Pixel 6 on Googlen uusimpia älypuhelinmalleja. Se tarjoaa monia uusia ominaisuuksia ja parannuksia edeltäjiinsä verrattuna. Pixel 6:ssa on tehokas suoritin, joka takaa sulavan käyttökokemuksen ja nopean suorituskyvyn. Puhelimessa on myös poikkeuksellisen laadukas kamera, joka mahdollistaa upeiden valokuvien ja videoiden ottamisen.

Lisäksi Pixel 6:ssa on päivitetty käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa uusia toimintoja ja parannuksia. Kokonaisuutena Google Pixel 6 on hieno valinta niille, jotka etsivät korkealaatuista ja innovatiivista älypuhelinta.

OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus Nord CE 2 5G on OnePlus-yhtiön uusi edullinen älypuhelinmalli, joka tukee 5G-verkkoa. Se on päivitetty versio alkuperäisestä OnePlus Nord -mallista, ja puhelin on ollut viime aikoina usein myydyimpien puhelinmallien listoilla.

Puhelimessa on 6,43 tuuman näyttö, joka tarjoaa kirkkaan ja tarkan kuvanlaadun. Lisäksi se tarjoaa nopean pikalatauksen sekä hillityn tyylikkään muotoilun. Teknisesti puhelin nousee kuitenkin korkeintaan keskitasolle, mutta erittäin huokea hinta tekee siitä ehdottomasti testin parhaimmistoa.

Yhteenvetona OnePlus Nord CE 2 5G on päivitetty älypuhelinmalli, joka tarjoaa nopean suorituskyvyn, hyvän kameran ja pitkän akun keston. Se onkin hyvä valinta, jos etsit laadukasta ja edullista 5G-puhelinta.

Aina pelaamiseen tarkoitetun puhelimen ei tarvitse olla kaikkein kalliimman hintaluokan valikoimasta, vaan markkinoilta löytyy myös useampia hyviä edullisemman hintaluokan vaihtoehtoja. Niissä joutuu tinkimään jostain, mutta usein suorituskyky on riittävällä tasolla pelaamista varten. Edullisemman hintaluokan ansiosta puhelinta hankkiessa säästääkin pitkän pennin, jonka voi käyttää muuhun haluamaansa. Vaihtoehtoja löytyy sekä kalliina tunnetun iPhonen ystäville sekä mieluummin Android-käyttöjärjestelmää käyttävälle pelaajalle.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.