Suoratoistopalveluita on muitakin kuin Netflix

Viimeksi päivitetty: 18.1.2024

Netflix on yksi ensimmäisistä suoratoistopalveluista ja myös kaikkien parhaiten tuntema. Se saa monet ihmiset sohvalle katsomaan elokuvia ja TV-sarjoja päivittäin. Mutta Netflixin myötä markkinoille on tullut paljon muitakin sivustoja, joilla on laaja valikoima katsottavaa.

Kukapa ei olisi joskus käynyt videovuokraamossa hakemassa lempi elokuvansa tai TV-sarjan katsottavaksi tai ostanut kaupoista kotiin hirmu läjän katsottavaa? Ennen suoratoistopalveluita aika moni teki molempia. Televisiokanavien tarjonta kun ei aina vakuuttanut, niin videovuokraamot tai oma hylly täynnä leffoja olivat loistava keino päästä rentoutumaan telkkarin äärelle.

Erilaisten suoratoistopalveluiden, kuten YouTuben ja Netflixin, myötä leffojen ja sarjojen katselu on muuttunut kuitenkin valtavasti. Videovuokraamot ovat esimerkiksi kadonneet lähestulkoon täysin.

Suoratoistopalveluja on käytetty moneen muuhunkin, sillä peliala hyötyy palvelusta todella paljon. Twitchin ja YouTuben kaltaiset kanavat ovat esimerkiksi täynnä pelisivustojen, kuten casino NetBet, pelejä, joita pelaajat esittelevät omilla kanavillaan. Siitä huolimatta elokuvien ja TV-sarjojen katsominen on yksi suosituimmista asioista suoratoistopalveluissa.

Kokeilemisen arvoiset suoratoistopalvelut TV-sarjoille ja elokuville

Netflix ei kuitenkaan ole ainoa sivusto, sillä tänä päivänä palveluntarjoajia on tullut huima määrä lisää. Jokaisella on valtavasti katsottavaa tarjolla. Käymme seuraavaksi läpi muutamia suoratoistopalveluita, joihin kannattaa tutustua, mikäli Netflixin tarjonta on alkanut jostain syystä kyllästyttämään.

HBO Max

Nimensä mukaisesti kyseessä on kanava, jossa pääsee näkemään monia elokuvia sekä kaikki HBO:n sarjat. Kanavalla on nähty monille tuttuja hittisarjoja, kuten Sinkkuelämää sekä Game of Thoronesin maailmasta tuttu uutuus House of Dragons.

On kuitenkin hyvä huomioida, että HBO Max ja Discovery+ kanavat on tarkoitus yhdistää yhdeksi palveluksi keväällä 2024. Tämä voi tarkoittaa sitä, että ainakin osa pohjoismaisista sarjosta saattaa jäädä valikoimasta pois. Kovin tarkkaa tietoa sisällöstä ei vielä ole, joten jäämme seuraamaan innolla millaisesta mullistuksesta mahtaa olla kyse.

Viaplay

Viaplay on monille tuttu palvelu, joka on tullut markkinoille aika pian Netflixin jälkeen. Nykyisin palvelu toimii Elisa Viihde Viaplayna. Tarjolla on paljon TV-sarjoja ja elokuvia, joita voi katsoa joko samalla kuukausimaksulla tai vaihtoehtoisesti vuokrata elokuvia.

Valikoimaan tulee jatkuvasti erilaisia sarjoja, dokumentteja ja elokuvia ja kuukausimaksuista voi valita itselle parhaimman vaihtoehdon.

Disney+

Disney+ kanavalta löytyy laaja valikoima Marvelin, Star Warsin sekä tietysti itse Disneyn elokuvia ja sarjoja. Muitakin elokuvia ja sarjoja on katsottavissa mutta selkeästi vähemmän. Palvelu tarjoaa paljon katsottavaa, mutta on erityisesti tarkoitettu niille, jotka tykkäävät katsoa Disneyn, Star Warsin ja Marvelin tuotantoa.

Amazon Prime Video

Prime Videolta pääsee katsomaan erityisesti Amazonin alkuperäistuotantoa, mutta myös uutuusleffoja sekä klassikoita ja TV-sarjoja. Muista suoratoistopalveluista poiketen Prime Videolla on ainakin vielä toistaiseksi edullisin hinta.

Amazon on hankkinut omistukseensa myös MGM-studion, jonka myötä se saa tarjontaansa klassikot kuten Rocky- ja James Bond -leffat. Kirjoitushetkellä valikoimasta löytyykin 007-aiheinen sarja, joka kannattaa katsoa. Lisäksi yhtiö on tuottanut Taru Sormusten Herrasta -elokuvan TV-sarjan The Rings of Power.

Suoratoistopalveluja urheilun ystäville

Elokuvien ja TV-sarjojen lisäksi suoratoistopalvelut tarjoavat valtavasti katsottavaa ja striimattavaa urheilun ystäville. Suositut palvelut, kuten Twitch ja YouTube tarjoavat pelaajille mahdollisuuden joko striimata omaa peliään tai katsoa vastaavasti muiden pelitapoja suoraan livenä.

Eri urheilulajien seuraamiseen hyviä kanavia ovat Unibet TV ja Elisa Viihde Viaplay, joiden valikoimasta löytyy valtavasti katsottavaa eri lajeista. Molemmat palvelut ovat niin vedonlyöjien kuin urheilun ystävien suosikkeja.

Suoratoistopalveluiden valtava valikoima

Koska erilaisia suoratoistopalveluita on tänä päivänä valtava määrä, on niiden valikoimakin kasvanut huomattavasti. Yllä mainitsimme vain muutamia esimerkkejä, jotka ovat loistava valinta Netflixin tilalle. Mikäli valinta silti tuntuu haastavalta, tarjoaa monet sivustot vähintään viikon ilmaisen katseluajan, jonka aikana pääsee tutustumaan tarjontaan paremmin. Ja koska moni sivusto tarjoaa katsottavaa ilman määräaikoja, voit helposti ottaa yhdeksi kuukaudeksi tilauksen HBO Maxilta ja vaihtaa seuraavana kuukautena vaikkapa Amazon Prime Videoon. Näin saat mukavasti vaihtelua.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.