Parhaat kannettavat pelaamiseen

Viimeksi päivitetty: 22.12.2022

Kotona pelaaminen voi olla hauskaa. Kotona pelatessa välineiden tulee tietenkin olla kunnossa. Kukapa haluaa pelata huonolla tietokoneella? Paremmalla tietokoneella peli toimii paremmin, on vähemmän lagia ja grafiikat ovat näyttävämpiä. Ja tietenkin uusimmat pelit vaativat ylipäätään toimiakseen hyvät ominaisuudet tietokoneelta. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä kannattaa ottaa huomioon valitessa parasta kannettavaa pelaamiseen vuonna 2023.

Pelikannettava

Kannettavan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hinnan lisäksi näytönohjaimeen, suorittimen tehoon sekä graafisiin ominaisuuksiin. Läppärin näytönohjain vaikuttaa pelin grafiikan toimivuuteen. Näytön koko vaikuttaa pelaamisen miellyttävyyteen. Suorittimen teho vaikuttaa kaikkeen tietokoneen toimintaan.

Kannettavia kannattaa vertailla ja etsiä itselle sopivat ominaisuudet omaava kannettava vertailemalla valikoimaa verkkokaupoissa. Valintaan kannattaa käyttää aikaa, eikä välttämättä kannata valita halvinta mahdollista. Pelaamisessa kannettavan tietokoneen ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä.

Kannettavia on paljon laadukkailta valmistajilta kuten Asus, Razer Blade, HP ja Lenovo. Näiden valmistajien parhaat kannettavat maksavat jopa yli viisi tuhatta euroa. Kuitenkin pelaamiseen tarkoitettuun kannettavaan kannattaa olla valmis panostamaan ainakin yli tuhat euroa.

Asus ROG sarjan kannettavat edustavat tämän yrityksen pelaamiseen tarkoitettua parhaimmistoa. Sen lisäksi Asus tarjoaa TUF sarjan koneita, jotka sopivat myös vaativaankin pelaamiseen. Razer Blade on erikoistunut erityisesti todella laadukkaiden pelikannettavien valmistamiseen. HP:N Omen kannettavat edustavat ominaisuuksiltaan parasta mitä pelaamiseen voi käyttää. Lenovon IdeaPad kannettavat ovat hiukan edullisempi vaihtoehto pelaajalle, joka ei tarvitse aivan huippuluokan ominaisuuksia pelikannettavaltaan.

Uudella huippukannettavalla on mahdollista pelata mahtavia pelejä kuten World of Warcraft, Fortnite, CS tai Minecraft. Tietenkin kannettavalla voi tehdä paljon muutakin kuin pelata. Monenlaiset hyötyohjelmat ovat tarpeen. Sen lisäksi kannettavaa voi käyttää vedonlyöntiin ja monenlaisiin muihin viihdyttäviin peleihin kuten kolikkopelit. Kannettavan avulla voi siis tehdä paljon viihdyttäviä asioita sekä hyödyllisiä asioita.

Kannettava kannattaa ostaa myös pitempi käyttö mielessä. Kannettava kannattaa ostaa niin, että se on ominaisuuksiensa puolesta käyttökelpoinen vielä parin vuoden kuluttua. Uusien pelien julkaisujen myötä vaatimukset kannettavalle nousevat jatkuvasti. Näin uutta kannettavaa ostettaessa kannattaa ostaa hieman parempi tietokone, kuin tämän hetken vähimmäistason täyttävä kannettava.

Tulevaisuuden ominaisuudet, joita kannettavalta odotetaan, kasvavat koko ajan, ja kannattaa seurata keskustelua siitä, mitä tulevaisuudessa julkaistavissa peleissä edellytetään tietokoneen ominaisuuksilta. Pelien kehitys ohjaa tietokoneiden ja kannettavien kehitystä. Esimerkiksi tietokoneisiin ja pelaamiseen liittyvät julkaisut sekä peliyhtiöt itse kertovat millaisia edellytyksiä tulevaisuudessa julkaistavat pelit asettavat tietokoneen toimivuudelle.

Mikä siis ikinä onkaan tarkoituksesi kannettavan ostamiseen, kannattaa vertailla kannettavia ominaisuuksien valossa ennen ostamista. Kannattaa maksaa hiukan ylimääräisistä ominaisuuksista, ja näin kannettava täyttää tulevaisuudessakin julkaistavien pelien asettamat tekniset vaatimukset. Prosessoriteho, näytönohjain sekä muut graafiset ominaisuudet ovat hyvin tärkeitä ominaisuuksia, joita tarvitaan pelien pyörittämiseen. Pelit kehittyvät kaiken aikaa, ja uudemmat pelit tarvitsevat parempia ja parempia ominaisuuksia kannettavalta tietokoneelta.

Sampsa Vainio

Moro! Mun nimi on Sampsa, ja ylläpidän tätä sivustoa. Olen ammatiltani yrittäjä - toimin digitaalisen markkinoinnin konsulttina asiakkailleni. Ota minuun yhteyttä jos sinulla on palautetta tai haluaisit sinunkin tuotteita esille sivustolleni.